ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ : 199
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
Τηλ. Κέντρο : 2331068400 - 1,2
Τμήμα Πυρασφάλειας : 2331068420 - 1,2
FAX : 2331068403
Ε-MAIL
veroia@psnet.gr
E-MAIL
(για επικοινωνία & θέματα του blog)
veriaFD@gmail.com


Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗ Π.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                    ΒΕΡΟΙΑ   10  Απριλίου   2014    
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ                                     
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ                                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΠΥΡ/ΚΩΝ                             
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                        
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 
Ταχ. Δ/νση  : Λ.Στρατού & Πλουτάρχου 43                                
Τηλέφωνο   : 23310 68400-1-2
FAX.             : 2331068403 - 409 
Τ.Κ               : 59100





ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ 
10 / 04 / 2014


 Η Π.Υ. Βέροιας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της πραγματοποίησε την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της στις  1, 3 και 9 Απριλίου 2014.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε :

  • Την πρώτη ημέρα και  από Ω/09:00 μέχρι Ω/13:30 , ενημέρωση   αναφορικά με τα διατιθέμενα μέσα πυροπροστασίας των σηράγγων επί της Εγνατίας οδού και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, από τον Μηχ/γο  Μηχ/κό κ.Ζιάκα Γεώργιο, υπεύθυνο  συντήρησης του οδικού δικτύου και  του μηχανολογικού εξοπλισμού σηράγγων στο τμήμα Α/Κ 14-Α/Κ 13 και αντιστρόφως της Εγνατίας οδού.
  • Την δεύτερη ημέρα α) από Ω/09.00 μέχρι Ω/11:00 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών , με εκπαιδευτή τον Αν. Δ/τη της Υπηρεσίας μας Πυραγό Πάντσιο Δημήτριο και β) από Ω/11:00 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .
Την τρίτη ημέρα στις 9 Απριλίου 2014 και από  Ω/ 20.00 έως 24.00, πραγματοποιήθηκε διϋπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα 10 της Εγνατίας οδού στο τμήμα Α/Κ 14- Α/Κ 13, με αντικείμενο την επέμβαση  κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός της σήραγγας , τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος και την εκκένωση της σήραγγας.
Η ανωτέρω άσκηση συνδιοργανώθηκε και εκτελέσθηκε από κοινού μαζί με  την Εγνατία Οδό Α.Ε., το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, το ΕΚΑΒ Ημαθίας και την Π.Υ. Κοζάνης και σ’ αυτήν έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, οι υπεύθυνοι ασφάλειας σηράγγων και μηχανολογικού εξοπλισμού αυτών μαζί με τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., περιπολικά της Τροχαίας Βέροιας, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Κοζάνης , ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας.
Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν  από πλευράς Π.Σ. , ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος   Πιερράκος Δημήτριος ,ο Διοικητής Περ/κής Πυρ/κής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος  Αθανασόπουλος Χρύσανθος ,
 ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.  Αρχιπύραρχος Μαυρόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης Αντιπύραρχος   Παπαζαχαρίας Ανδρέας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος   Παλαμούτης Νικόλαος , εκπρόσωποι των Γραφείων και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας , καθώς και  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων. 


         Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ., της Εγνατίας οδού Α.Ε., της Τροχαίας Βέροιας και του ΕΚΑΒ.  Η άριστη συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και Υπηρεσιών , είχε ως αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα..
 


                                                 


           
                                                                   Ο Διοικητής


                                                           Αλέξανδρος Σ. Κουβακάς 
                                                                   Επιπυραγός